– Teamwork –

Teamwork

Der findes mange forskellige løsninger på Internettet, hvor det er muligt at samarbejde som et team, herunder er flere af disse løsninger ganske gratis.
 
Disse løsninger fokuserer på at man arbejder sammen som et team omkring dokumenter, forum og mange andre former for samarbejde. Begrebet “collaboration”, der kan oversættes direkte til ordet samarbejde på dansk, bruges ofte som en beskrivelse af denne type løsninger.
customer-invoice

 

Ansvar, jura og værneting

Der melder sig indtil flere problemer, af både juridisk og driftsmæssige karakter, som man bør overveje inden man tager fat på bestilling af en løsning online, modsat en løsning placeret i virksomhedens datarum, idet der kan være udfordringer med lovgivning, værneting og ansvar for driftsforhold ved brug af disse løsninger.

Nedenfor vil vi prøve at belyse hvilke udfordringer man bør overveje, inden man gør brug af en teamwork løsning.

 

Gratis teamwork løsninger

Der findes faktisk en del gratis teamwork løsninger, som det er værd at tage et kig på, hvor det er muligt at starte op uden uden at betale en krone.

Her skal man huske at kigge efter i salgs- og leveringsbetingelserne om hvornår løsningen går fra gratis til betalingsløsning. Typisk sker dette efter et vist antal brugere er koblet på, eller pladsforbruget overstiger en vis mængde data.

Heraf er Podio nok en af de bedst kendte løsninger. Hvad mange ikke ved om Podio er, at denne løsning udviklet som et projekt af nogle unge danske entutiaster under navnet “Hoist”, som senere solgte løsning med stor succes.

Og så må man ikke glemme Google Docs, der faktisk er gratis for alle som har en Gmail adresse. Denne løsning er baseret på en Office pakke, hvor både tekstbehandling, præsentation og øvrige samarbejdsværktøjer.

Andre løsninger af samme kaliber tæller fx. Asana, Coursehost og Trello.

 

De største løsninger

Af de største og mest kendte mærker er Google Docs naturligvis en stor spiller på markedet, som har vundet stor succes med deres gratis version til Gmail brugere, der tillige leveres i en professionel version, hvor en virksomhed kan koble både e-mail, intranet og filserver funktion sammen under et Internet domæne.

Microsoft halter lidt efter med deres Office 365 løsning, hvor man gør brug af deres kendte Office produkter online. Dog skal man være opmærksom på, at de fleste brugere i dag stadig downloader Office pakken til deres egen computer.

Dette forsøger Microsoft at gøre en stor indsats for bliver ændret, ved at prøve at overbevise deres kunder om at de istedet skal bruge løsningen online. Det bliver spændende at se brugernes reaktion, da de af vane traditionelt er glade for at have Office pakken installeret lokalt på deres computer.

 

Google_logoMicrosoft-Office-365-logo

Hvad bør man vælge og hvordan

Man bør i første omgang nok overveje nogle af følgende forhold, inden man springer ud i at leje sin teamwork løsning online placeret udenfor Danmark.

  • Hvor er virksomhedens data placeret og hvad gør man, hvis der er en juridisk tvist i forhold til krav om udlevering af data til en fremmed myndighed ?
  • Hvordan sikres det at virksomhedens data ikke pludseligt er frit tilgængelige online og indekseres i søgemaskiner verden over ?
  • Hvem har driftsansvaret for at virksomhedens data overvåges, herunder sikrer at der er taget backup af disse med regelmæssige mellemrum ?
  • Har vores virksomhed data som ikke bør forlade Danmark og kan behandles i dansk værneting med dansk lov og ret, eller kan vi leve med at data ligger placeret på udstyr som befinder sig i udlandet, under fremmed lovgivning ?

Der er naturligvis et væld af andre spørgsmål som man bør overveje, inden man vælger.

 

Få en uvildig tanke om valg af teamwork løsning

Læs mere om vores rådgivningprojektledelse og konsulent assistance og kontakt os endelig for en uforpligtende indledende drøftelse, ved at ringe til os på telefon +45 – 70 22 00 25.

Klik her for at kontakte og sende os en besked.

Læs mere

Consulting
Få et overblik over de forskellige serviceydelser vi tilbyder vores klienter

Rådgivning
Læs om hvorledes vores konsulenter rådgiver vores klienter indenfor ISO/IEC 27001 ISMS implementering og it-sikkerhed

Projektledelse
Vores konsulenter er certificerede projektledere indenfor Six Sigma, PRINCE2 og Lean med fokus på forberedelse af dokumentation mod en ISO/IEC 27001 ISMS it-sikkerheds revision

ITSM services
Ved brug af vores IT Service Management (ITSM) services kan Jeres virksomhed leje en professionel IT chef uden social omkostninger

Service Delivery Management
Enterprise Hosting kunder fortjener en Service Manager, der fortæller dem alt om deres driftsforhold

Kontakt NetQuest ®

Telefon: +45 - 70 22 00 25
E-mail: info@netquest.pro

NetQuest ApS
Herstedvang 8
DK-2600 Albertslund
Denmark