– CRM –

Customer Relationship Management (CRM)

Ligesom med teamwork løsninger kan man også samarbejde omkring leads og slutsalg løsninger, populært kaldt Customer Relationship Management (eller rettere CRM) løsninger.
 
Disse løsninger findes i både gratis og købeversioner overalt på nettet, hvor man ligesom med teamwork løsninger skal være forsigtig med at læse salgs- og leveringsbetingelserne igennem inden brug, da der kan være kort vej fra gratis til betaling.
customer-invoice

Ansvar, jura og værneting

Ligesom med teamwork løsninger melder der sig indtil flere problemer, af både juridisk og driftsmæssige karakter, som man bør overveje inden man tager fat på bestilling af en CRM løsning online, modsat en løsning placeret i virksomhedens datarum, idet der kan være udfordringer med lovgivning, værneting og ansvar for driftsforhold ved brug af disse løsninger.

Nedenfor vil vi prøve at belyse hvilke udfordringer man bør overveje, inden man gør brug af en CRM løsning.

 

Gratis teamwork løsninger

Der findes faktisk en del gratis teamwork løsninger, som det er værd at tage et kig på, hvor det er muligt at starte op uden uden at betale en krone.

Her skal man huske at kigge efter i salgs- og leveringsbetingelserne om hvornår løsningen går fra gratis til betalingsløsning. Typisk sker dette efter et vist antal brugere er koblet på, eller pladsforbruget overstiger en vis mængde data.

Heraf er OpenSource løsninger nok den type, som har høstet størst succes, da de som oftest er gratis for de første brugere. Løsningerne kræver dog at man installerer dem enten på en server lokalt i virksomhedens datarum, eller på en server hos en hostingudbyder.

Her er løsninger fra vTiger, SuiteCRM og CapsuleCRM blandt de mest populære, men koster allesammen penge fra det øjeblik man ønsker sig udvidelse af funktioner, eller måske ønsker at leje dem direkte fra software udviklingsvirksomheden, der ofte har sit eget hosting tilbud.

Andre løsninger af samme kaliber tæller fx. FreeCRM, Bitrix24 og Raynet.

 

De største løsninger

Af de største og mest kendte mærker er Salesforce CRM løsning naturligvis en kæmpe spiller på markedet, hvilket løsningen har været i mange år, selvom konkurrencen fra gratis løsninger og Microsoft har taget til over de seneste år.

Microsoft halter ligesom deres Office 365 pakke på teamwork siden, stadig lidt efter med deres Microsoft Dynamics CRM online løsning, der som produkt både kan installeres på en lokal server eller lejes online direkte hos Microsoft.

Det bliver spændende at følge kampen om CRM markedet fremadrettet, da der efterhånden er kommet mange forskellige spillere på markedet, med hver deres unikke funktioner i kamp med giganterne fra Salesforce og Microsoft.

 

Hvad bør man vælge og hvordan

Man bør i første omgang nok overveje nogle af følgende forhold, inden man springer ud i at leje sin teamwork løsning online placeret udenfor Danmark.

  • Hvor er virksomhedens data placeret og hvad gør man, hvis der er en juridisk tvist i forhold til krav om udlevering af data til en fremmed myndighed ?
  • Hvordan sikres det at virksomhedens data ikke pludseligt er frit tilgængelige online og indekseres i søgemaskiner verden over ?
  • Hvem har driftsansvaret for at virksomhedens data overvåges, herunder sikrer at der er taget backup af disse med regelmæssige mellemrum ?
  • Har vores virksomhed data som ikke bør forlade Danmark og kan behandles i dansk værneting med dansk lov og ret, eller kan vi leve med at data ligger placeret på udstyr som befinder sig i udlandet, under fremmed lovgivning ?

Der er naturligvis et væld af andre spørgsmål som man bør overveje, inden man vælger.

 

Få en uvildig tanke om valg af CRM løsning

Læs mere om vores rådgivning, projektledelse og konsulent assistance og kontakt os endelig for en uforpligtende indledende drøftelse, ved at ringe til os på telefon +45 – 70 22 00 25.

Klik her for at kontakte og sende os en besked.

Læs mere

Consulting
Få et overblik over de forskellige serviceydelser vi tilbyder vores klienter

Rådgivning
Læs om hvorledes vores konsulenter rådgiver vores klienter indenfor ISO/IEC 27001 ISMS implementering og it-sikkerhed

Projektledelse
Vores konsulenter er certificerede projektledere indenfor Six Sigma, PRINCE2 og Lean med fokus på forberedelse af dokumentation mod en ISO/IEC 27001 ISMS it-sikkerheds revision

ITSM services
Ved brug af vores IT Service Management (ITSM) services kan Jeres virksomhed leje en professionel IT chef uden social omkostninger

Service Delivery Management
Enterprise Hosting kunder fortjener en Service Manager, der fortæller dem alt om deres driftsforhold

Kontakt NetQuest ®

Telefon: +45 - 70 22 00 25
E-mail: info@netquest.pro

NetQuest ApS
Herstedvang 8
DK-2600 Albertslund
Denmark