– E-mail –

 E-mail

Vi kender vist allesammen til e-mail og brugen heraf, så der er ikke så mange hemmeligheder at dele med Jer omkring det emne.

Et godt råd vi dog kan give Jer er, at det er vigtigt at den mail løsning man vælger til sin virksomhed, bliver taget godt imod af alle ansatte, da det ofte er livsnerven til skriftlig kommunikation udover alle vores mobile enheder.

 POP3mail2

Løsninger

Vi anbefaler generelt, at man vælger en mail løsning, der opfylder de krav man har til funktionalitet, dog uden at gå på kompromis med prisen.

Hvis man ikke har brug for at have et flot domæne koblet på sin e-mail adresse, findes der en masse gratis e-mail tjenester ude på nettet, hvoraf Google Mail, Outlook.com og Yahoo! vist er de mest udbredte.

Har man derimod behov for at kunne koble et domæne på sin e-mail konto, så skal man enten leje et af nedenstående to mail løsninger.

 

E-mail

 

POP3 / IMAP mail

Begrebet POP3 og IMAP er kendt fra Internettets første tider, og er da også den ældste form for e-mail man kan få fingrene i, herunder er der begrænsede muligheder med denne form for e-mail løsning.
Dog har man i de seneste mange år også kunne bruge denne type mail via webmail, hvilket er en god og billig online mail løsning.

Man kan også godt bruge denne mail type på sin mobile enheder, hvor man dog skal huske at en kopi af den mail man POP’er af forbliver på mailserveren, da man sikkert gerne vil have adgang til den senere via webmail.

Vælger man ikke at gemme en kopi på mailserveren, vil den blive flyttet til den mobile enhed eller computer, der POP’er mailen ned. Med andre ord kan mail så komme til at flyde lidt rundt omkring på forskellige enheder, hvilket er uhensigtsmæssigt.

 

logo-MS-exchange

 

Hosted Exchange

Som hostingudbyder kan vi tilbyde at man lejer en Microsoft Exchange e-mail konto adgang, hvilket betyder at man kan se sin mail via følgende enheder på samme tid.

  • En computer via Outlook klienten fra Microsoft Office pakken
  • En mobil enhed via mail klienten
  • Outlook webmail klienten i en browser

Det smarte ved Hosted Exchange er at de brugere som bruger samme domæne, kan dele kalender og øvrige ressoucer, så man har adgang til samme funktionalitet som en virksomhed med egen Microsoft Exchange server.

Det er noget dyrere per bruger at leje en Microsoft Exchange konto, men fordelen er at man får adgang til et større udvalg af funktionaliteter end ved en POP3 / IMAP mail løsning.

 

Google Docs og Microsoft Office 365

Cloud computing services såsom Google Docs og Microsoft Office 365, har allerede taget en stor bid af de opgaver traditionelle hostingudbydere normalt levede af, idet de har magtet at overtage mail services for de største kunder i de fleste lande verden over.

Hertil er disse services ved at tygge sig igennem selv små mail løsninger, og er herved ved total at udradere mindre hostingudbydere verden over.

Dette er en stor trussel mod traditionelle hostingudbydere, der dog modsat har et produkt som de store netværk ikke kan byde ind på. Dette produkt er tryghed om at data forbliver i det land, hvor de hører hjemme og har værneting rent juridisk.

De store hostingudbydere kan nemlig ikke garantere hvor data befinder sig, idet data bevæger sig imellem flere lande på samme tid, hvilket kan gøre retssager svære at gennemføre indenfor fx. dansk lov og ret.

 

Google_logoMicrosoft-Office-365-logo

 

Lovgivning og værneting

Idet de store cloud udbydere ikke kan garantere hvor data befinder sig, da data kan bevæge sig imellem flere lande på samme tid, er der nogle store udfordringer for danske virksomheder ved at gøre brug af disse services, idet det kan gøre retssager svære at gennemføre indenfor fx. dansk lov og ret, skulle de ende i en tvist herom.

Som kunde heraf anbefaler vi således, at man inden valg af e-mail services fra cloud udbydere som Google, Microsoft, Amazon, Yahoo m.fl. grundigt vurderer hvilke data man lægge “op i skyen” og om man har data, som udelukkende bør holdes indenfor landets grænser.

Vores danske søsterselskab CloudNordic ApS kan garantere at e-mail og øvrige data forbliver i Danmark til enhver tid, hvorfor vi anbefaler at man tager et kig på deres e-mail services, hvis man som virksomhed ønsker at data forbliver indenfor landets grænser og ditto lovgivning.

Klik her for at lære mere om e-mail services fra vores søsterselskab CloudNordic ApS.

 

Kontakt os hvis du har et spørgsmål

Hvis I har et spørgsmål til hvilke forskellige e-mail løsninger man bør vælge imellem, er I meget velkommen til at kontakte os for yderligere information.

Kontakt os på telefon +45 – 70 22 00 25 eller udfyld vores online svarkort formular og send os en besked. Vi kontakter Jer hurtigst muligt fra modtagelsen heraf.

Klik her for at komme i kontakt med eller sende os en besked.

Læs mere

Consulting
Få et overblik over de forskellige serviceydelser vi tilbyder vores klienter

Rådgivning
Læs om hvorledes vores konsulenter rådgiver vores klienter indenfor ISO/IEC 27001 ISMS implementering og it-sikkerhed

Projektledelse
Vores konsulenter er certificerede projektledere indenfor Six Sigma, PRINCE2 og Lean med fokus på forberedelse af dokumentation mod en ISO/IEC 27001 ISMS it-sikkerheds revision

ITSM services
Ved brug af vores IT Service Management (ITSM) services kan Jeres virksomhed leje en professionel IT chef uden social omkostninger

Service Delivery Management
Enterprise Hosting kunder fortjener en Service Manager, der fortæller dem alt om deres driftsforhold

Kontakt NetQuest ®

Telefon: +45 - 70 22 00 25
E-mail: info@netquest.pro

NetQuest ApS
Herstedvang 8
DK-2600 Albertslund
Denmark