– CDN netværk –

Content Delivery Network (CDN)

Levering af indhold over et stort netværk, med brug af flere samtidige servere i et stort distribueret system af løsninger, der er installeret i og over flere datacentre verden over, kaldes ofte et Content Delivery Network (CDN).

Målet med en CDN er at sikre indholdet når til slutbrugere med højste tilgængelighed hastighed og ydeevne.CDN netværk leverer en stor del af indholdet på internettet i dag, herunder især website data, såsom tekst, grafik og scripts, hvor mange brugere skal kunne se det samme indhold verden over med ensartet hastighed.

Devices-network-wired-icon

Hvem bruger CDN løsninger

Det er især virksomheder, som har brug for at objekter såsom mediefiler, software download, dokumenter visning, applikationsafvikling (herunder e-handel og portaler), live streaming, on-demand streaming medier og sociale netværk, som gør brug af CDN løsninger.

 

Hvem leverer CDN løsninger

Praktisk talt kan alle levere CDN løsninger i dag, hvis de teknisk kender til den rette måde at sætte et CDN netværk op, ved brug af Public Cloud server løsninger verden over.

Dog er der tale om en teknisk krævende opgave, så det er ikke for alle at etablere et CDN setup.

Blandt de mest kendte CDN løsninger i verden er fx. Akamai, Amazon Cloudfront og Limelight.

Klik her for at se en oversigt fra CDN Planet over alverdens CDN løsninger.

 

1-300x272

 

Hvad bør man overveje inden man går igang

Der er adskellige spørgsmål man bør behandle i projektgruppen, inden man går igang med at bestille en CDN løsning, idet der kan være tale om en meget kostbar investering, da CDN er en omkostningstung service.

  • Hvad er det præcis vi ønsker skal vises verden over med ens hastighed og ydeevne ?
  • Hvor store datamængder er der tale om vi lægger op i CDN løsningen ?
  • Hvor mange besøgende forventer vi kigger på vores løsning fra forskellige kontinenter verden over, og er det muligt at vi allerede har nogle relevante statistikker herom ?
  • Hvor stort er vores CDN budget og kan vi “leve med” et mindre CDN netværk end de aller største af slagsen ?
  • Hvordan måler vi svartider på vores løsning fra andre kontinenter end der (eller de steder) hvor vi har vores virksomhed placeret ?
  • Kan vi mon leve med at sætte en almindelig cache server op foran vores eksisterende website og “leve med”, at det tager lidt længere tid at se vores website på den anden side af jorden ?

Når man først kommer igang, så melder der sig endnu flere spørgsmål end svar, så det er en god idé at sammensætte en projektgruppe, der grundigt undersøger alle forhold omkring behovet for CDN reelt er tilstede.

Vi kan hjælpe med at lede en projektgruppe og sikre at den rette analyse og projektrapport med de rigtige svar bliver udarbejdet, så I bedre kan tage stilling til om CDN er noget for Jeres virksomhed.

Klik her for at læse mere om vores rådgivning og konsulent ydelser.

 

Vi tager gerne et uforpligtende møde med Jer

Læs mere om vores rådgivningprojektledelse og konsulent assistance og kontakt os endelig for en uforpligtende indledende drøftelse, ved at ringe til os på telefon +45 – 70 22 00 25.

Klik her for at kontakte og sende os en besked.

Læs mere

Consulting
Få et overblik over de forskellige serviceydelser vi tilbyder vores klienter

Rådgivning
Læs om hvorledes vores konsulenter rådgiver vores klienter indenfor ISO/IEC 27001 ISMS implementering og it-sikkerhed

Projektledelse
Vores konsulenter er certificerede projektledere indenfor Six Sigma, PRINCE2 og Lean med fokus på forberedelse af dokumentation mod en ISO/IEC 27001 ISMS it-sikkerheds revision

ITSM services
Ved brug af vores IT Service Management (ITSM) services kan Jeres virksomhed leje en professionel IT chef uden social omkostninger

Service Delivery Management
Enterprise Hosting kunder fortjener en Service Manager, der fortæller dem alt om deres driftsforhold

Kontakt NetQuest ®

Telefon: +45 - 70 22 00 25
E-mail: info@netquest.pro

NetQuest ApS
Herstedvang 8
DK-2600 Albertslund
Denmark