– Virtuel Server –

Dedikeret Virtuel Server

Begrebet dedikeret Virtual Server (VPS) hører til under dedikeret hosting, idet idéen er opstået med baggrund i tilblivelsen af store infrastruktur løsninger, hvor kunder deler infrastrukturen uden at give tab på dedikerede hardware ressourcer, herunder have mulighed for at udvide ressourcerne på linie med en dedikeret fysisk server.

Der er således tale om en dedikeret server, som man dog ikke kan tage og føle på som en fysisk server, idet den jo er virtuel og dermed reélt kun består af nogle filer.

Racks2

Med andre ord bliver man som kunde tildelt en delt dedikeret server, herunder hardware ressourcer såsom RAM, harddisk plads og processor, hvor man er dog ikke alene om at bruge infrastrukturen hvorpå de virtuelle instanser er placeret, idet andre kunder også er placeret herpå.

 

vps2

 

Forskellen på Virtuel Server og VPS enheder

Modsat Virtual Private Server (VPS) produkter, er dedikerede Virtuel Server baseret på at man får dedikeret adgang til hardware ressourcerne man har fået tildelt.

Vores søsterselskab CloudNordic ApS leverer drift af både dedikerede virtuelle servere, som Virtual Private Server (VPS) enheder.

Klik her for at læse mere om de virtuelle server services CloudNordic ApS tilbyder.

 

Service Level Agreement (SLA)

Alle dedikerede server løsninger bør understøttes af en Standard Level Agreement (SLA) aftale, medmindre kunden har brug for specielle driftsforhold, hvor et allongetillæg som oftest vedlægges standard aftalen som et supplement, hvori de udvidede vilkår er specificeres.

Her er et overblik over de ting en standard Service Level Agreement (SLA) som minimum bør indeholde.

switch-turn-off-iconTeknologi
En beskrivelse af de tekniske løsninger og den løbende vedligeholdelse, der tilbydes af den valgte teknologi
share-2-iconSoftware
En beskrivelse af hvordan de dedikerede server løsninger bliver løbende sikkerhedspatched
24-hours-phone-iconOvervågning
En beskrivelse af at alle løsninger løbende overvåges og respons er sikret via en 24/7 tekniker standby
phone-iconHelpdesk
En beskrivelse af adgang til online helpdesk og support systemer, herunder hvordan de understøttes
settings-icon99,9% oppetidsgaranti
En beskrivelse af den oppetid, der følger de services, som er understøttet af den tilbudte standard Service Level Agreement (SLA) aftale
ok-shield-iconSikkerhed
En beskrivelse af om alle dedikerede server løsninger er sikret med seneste antivirus definitioner og dertil løbende sikkerhedsscannes

Virtuel Server uden “over commit” problemer

Det er set flere steder at hostingudbydere giver deres dedikerede Virtuel Server kunder problemer, da de ligesom for Virtual Private Server (VPS) kunder tillader “over commit” på virtuelle instanser.

Da der er tale om et dedikeret server produkt, bør dette ikke tillades, idet såvel RAM, harddisk og CPU (processor) ressourcer jo netop er dedikerede.

Problemet er at “over commit” tillader at flere kunder udnytter præcis samme RAM og CPU områder, hvilket kan skabe store problemer, såfremt alle VPS servere strækker deres hardware ressourcer til det yderste, idet der simpelhen ikke er nok ressourcer til at alle gør dette, på grund af den tekniske “over commit” setting hostingudbyderen har tilladt.

 

Hvordan sikrer man sig mod “over commit”

Vores søsterselskab CloudNordic ApS tillader ikke “over commit” på nogle af deres dedikerede Virtuel Server produkter, da de anser disse servere som en service helt på linie med en dedikeret fysisk server, hvor man har (og råder over) hele maskinen for sig selv.

Klik her for at læse mere om de virtuelle server løsninger som tilbydes af CloudNordic ApS.

Læs mere

Consulting
Få et overblik over de forskellige serviceydelser vi tilbyder vores klienter

Rådgivning
Læs om hvorledes vores konsulenter rådgiver vores klienter indenfor ISO/IEC 27001 ISMS implementering og it-sikkerhed

Projektledelse
Vores konsulenter er certificerede projektledere indenfor Six Sigma, PRINCE2 og Lean med fokus på forberedelse af dokumentation mod en ISO/IEC 27001 ISMS it-sikkerheds revision

ITSM services
Ved brug af vores IT Service Management (ITSM) services kan Jeres virksomhed leje en professionel IT chef uden social omkostninger

Service Delivery Management
Enterprise Hosting kunder fortjener en Service Manager, der fortæller dem alt om deres driftsforhold

Kontakt NetQuest ®

Telefon: +45 - 70 22 00 25
E-mail: info@netquest.pro

NetQuest ApS
Herstedvang 8
DK-2600 Albertslund
Denmark