– Projektledelse –

Projektledelse

Når en virksomhed beslutter at bruge økonomiske midler på at sikre, at et projekt skal være bæredygtigt og tilvejebringes med success, er der nogle helt konkrete tiltag, som bør overvejes inden man går igang.
 
Det er nemlig ikke altid nok at udpege en intern projektleder, hvis denne person har travlt med andre daglige opgaver, hvilket gør at fokus på projektet ikke er som det bør være.
 
Vi vil nedenfor forsøge at belyse, hvorfor det ofte godt kan betale sig, at få en ekstern konsulent tilknyttet projektet.

Vores projektedelse er forankret i vores varemærke (PRECISE PRO), idet vi til enhver tid ønsker og bestræber os på, at levere en det bedste resultat indenfor scope og de givne projektrammer.
 

Vores projektleder logo - PRECISE PRO

Vejen til god projektledelse

En god projektleder er ikke bare noget man kan vælge at plukke efter behov, ligesom lavthængende frugter på et træ.

Den gode projektleder er ofte heller ikke blot en ressource, man middlebart har til rådighed internt i virksomheden, uden først at give afkald på, at den eller de personers daglige arbejde skal passes af nogle andre imens projektet er igang.

 

Ting man bør overveje inden projektstart

Her er et par sunde forslag til overvejelse, som vi anbefaler man tænker over inden iværksættelse af et projekt.

 • Har vi selv de fornødne ressourcer internt, til at gennemføre projektet ?
 • Hvis vi har de fornødne ressourcer til rådighed, vil vi så skulle hente ekstern assistance til at få deres opgaver passet imens projektet er igang ?
 • Hvilke omkostninger er der forbundet med, at vi gør brug af interne ressoucer, og kan det mon bedre betale sig at få hjælp udefra via en ekstern projektleder ?
 • Hvis vi vælger at gøre brug af en ekstern projektleder, kender vi da i forvejen en god ekstern projektleder, eller skal vi ud og afsondre markedet først ?
 • Hvis vi rent faktisk kender en god ekstern projektleder i forvejen, har denne person så de rette kompetencer og forståelse for at køre vores projekt igennem med det rette resultat ?

Det er tanker som vi anbefaler inden projektstart, lige tager op internt i virksomheden, måske endda i lidt god tid inden man søsætter et værdifuldt projekt.

 

Vor filosofi om ekstern projektledelse

Filosofien bag vores deltagelse som ekstern projektleder, er baseret på, at vi tilbyder projektledelse på baggrund af vores Six Sigma Black Belt Pro (SSBBP) og PRINCE2 certificeringer, kombineret med mange års praktisk erfaring med successfuld gennemførelse af projekter indenfor blandt andet IT branchen.

 

Vores projektleder logo - PRECISE PRO

Et projekts livscyklus

Et projekts livscyklus er baseret på følgende nødvendige forhold;

 • Projektstart
 • Analyse og verficering af projektets validitet og business case
 • Initiel projektfase start
 • Verificiering af projekt på detailniveau udfra valgt business case
 • Levering af del-elementer og mål ift. samlet projekt
 • Hyppige bekræftelser af, at del-elementer og mål lever op til ønsket resultat
 • Projektoverdragelse og vedligeholdelse samt opdatering af business case
 • Verificering af business case
 • Overdragelse af resultat og revideret business case
 • CSI metodik (ITIL) ift. om projekt skal revideres yderligere

På denne måde sikres, at den fulde livscyklus for projektet enten leveres eller del-leveres via ITIL princippet Continual Service Improvement (CSI), grundet behov for konstant opdatering af visse processer.

Vi kan såldes enten være en konstant faktor og støtte ift. CSI, eller denne opgave lægges i interne processer i virksomheden, fx. hos de deltagere som har været en del af projektet.

 

Brochurer

Det er muligt at danne sig et kort overblik over nogle af de services vi tilbyder, ved at hente en af nedenstående brochurer.

Klik her for at hente vores brochure om forberedelse af en IT revision

Klik her for at hente vores brochure om forberedelse af en IT beredskabsplan

 

Mød os helt uforpligtende

Læs mere om vores IT Service Management ydelser, hvor vi agerer Jeres eksterne projektleder her, eller kontakt os for et møde og en uforpligtende drøftelse ved at klikke her.

Læs mere

Consulting
Få et overblik over de forskellige serviceydelser vi tilbyder vores klienter

Rådgivning
Læs om hvorledes vores konsulenter rådgiver vores klienter indenfor ISO/IEC 27001 ISMS implementering og it-sikkerhed

Projektledelse
Vores konsulenter er certificerede projektledere indenfor Six Sigma, PRINCE2 og Lean med fokus på forberedelse af dokumentation mod en ISO/IEC 27001 ISMS it-sikkerheds revision

ITSM services
Ved brug af vores IT Service Management (ITSM) services kan Jeres virksomhed leje en professionel IT chef uden social omkostninger

Service Delivery Management
Enterprise Hosting kunder fortjener en Service Manager, der fortæller dem alt om deres driftsforhold

Kontakt NetQuest ®

Telefon: +45 - 70 22 00 25
E-mail: info@netquest.pro

NetQuest ApS
Herstedvang 8
DK-2600 Albertslund
Denmark