– P2V2P virtualisering –

P2V2P virtualisering

Før i tiden var en server eller arbejdsstation fysisk og bestod af hardware komponenter, som man kunne brug lang tid på at skrue rigtigt sammen, så det var muligt at optimere sin hardware bedst muligt for at få en så høj ydelser som muligt ud af sin hardware investering.

Den dengang fysiske hardware investering er pludselig blevet ændret, idet vi i dag anskuer den forbrugte tid, som er brugt på at installere enheden, som investeringen vi ønsker at bevare, istedet for den fysiske hardware

Klik her for at komme i kontakt med og sende os en besked.

Server-DB

Løsninger

Med udnyttelsen af virtualisering og Cloud teknologi, der som infrastruktur teknologi yder på samme niveau som tidligere fysisk dedikeret hardware, har vi nu istedet brug for at at sikre vores investeringer, ved at ombygge nogle af de fysiske enheder om til virtuelle.

Denne proces kaldes virtualisering, hvoraf der findes flere begreber, idet man både kan virtualisere, men såmænd også køre processen den anden vej, tilbage til fysisk hardware.

 

setting-icon

Physical to Virtual (P2V)

Denne proces sikrer at en fysisk server ombygges (og videreføres) som en virtuel server.

Det kan være en lang proces, idet klienter fra enten VM Ware eller Microsoft som oftest bruges til opgaven, der i tid afhænger af hvor stor en mængde data som skal virtualiseres, og dermed behandles af klient softwaren som forestår opgaven imens serveren er i drift.

En anden måde er at man installerer et 100% identisk operativsystem på en virtuel server og genindlæser seneste backup ovenpå løsningen, således at alt data genetableres. Dog kan dette skabe en del problemer i forhold til netværks, cpu og øvrige hardware drivere, der kan gøre at processen ikke kan gennemføres.

I de fleste tilfælde anbefales således en klient fra VM Ware eller Microsoft, for at sikre at processen går godt.

Disse processer sikrer dog begge, at serveren for eftertiden videreføres som virtuel server, hvilket betyder at det er let at vælge og ændre antal cpu processer, ram og diskplads fremadrettet.

 

Virtual to Virtual (V2V)

Denne proces sikrer at en virtuel server eller arbejdsstation virtualiseres til at kunne operere på en anden platform end den som enheden oprindeligt var bygget til.

Eksempel: VM Ware til Microsoft HyperV, eller Xen til VM Ware

Når man skifter virtualiseringsplatform og dermed virtuel infrastruktur, er det vigtigt at de virtuelle servere og arbejdsstationer man i forvejen gør brug af kan videreføres på den nye platform uden problemer.

Her kommer V2V processen i spil, da klient software fra den nye løsning installeres på den eksisterende og re-virtualiserer den virtuelle enhed til den nye platform.

 

Virtual to Physical (V2P)

Denne proces sikrer at en virtuel server ombygges (og videreføres) som en fysisk server.

Årsagen til at vælge at en server ombygges fra virtuel til fysisk kan skyldes at ydelsen ikke er optimal i viruel form, hvorfor en kraftig fysisk hardware enhed bedre kan give den ydelse som ønskes.

Det er før set, at servere er blevet virtualiseret, for blot at blive genskabt som fysiske hardware enheder måneder senere.

Med andre ord er det en god idé, at man får god rådgivning omkring virtualisering inden man påbegynder projektet, så man ikke ender i en sag, hvor en virtuel server skal gøres fysisk igen, idet begge er omkostningstunge processer.

 

Kontakt os for et godt råd

Kontakt os derfor endelig, for at få et godt råd inden I påbegynder en virtualiseringsproces, af alle Jeres servere og arbejdsstationer, idet der kan være penge at spare ved at analysere processen igennem inden arbejdet påbegyndes.

Klik her for at komme i kontakt med og sende os en besked.

Læs mere

Consulting
Få et overblik over de forskellige serviceydelser vi tilbyder vores klienter

Rådgivning
Læs om hvorledes vores konsulenter rådgiver vores klienter indenfor ISO/IEC 27001 ISMS implementering og it-sikkerhed

Projektledelse
Vores konsulenter er certificerede projektledere indenfor Six Sigma, PRINCE2 og Lean med fokus på forberedelse af dokumentation mod en ISO/IEC 27001 ISMS it-sikkerheds revision

ITSM services
Ved brug af vores IT Service Management (ITSM) services kan Jeres virksomhed leje en professionel IT chef uden social omkostninger

Service Delivery Management
Enterprise Hosting kunder fortjener en Service Manager, der fortæller dem alt om deres driftsforhold

Kontakt NetQuest ®

Telefon: +45 - 70 22 00 25
E-mail: info@netquest.pro

NetQuest ApS
Herstedvang 8
DK-2600 Albertslund
Denmark